Banklån med betalningsanmärkning

Om du har en betalningsanmärkning, men behöver ta ett lån, har du förmodligen märkt att det kan vara svårt att bli beviljad ett banklån med betalningsanmärkning, då många av bankerna anser att den som har en betalningsanmärkning är en sämre betalare än andra, och de vill inte ta några onödiga risker genom att bevilja ett lån till en sådan person. En del som upptäcker detta, tror då att det är helt kört att få lån alls, när man har en betalningsanmärkning, men i själva verket är det inte så, utan det finns en rad olika alternativ till banklån med betalningsanmärkning, och dessa tänkte vi berätta om här.

För det första finns det en rad företag i Sverige som kan tänka sig att låna ut pengar även till dem med betalningsanmärkningar. Det första man bör göra om man befinner sig i denna situation är därför självklart att försöka hitta några sådana företag, för skickar du in en låneansökan till dem istället, ökar givetvis dina chanser att gå ett lån avsevärt.

Banklån med betalningsanmärkning

Dock varierar de krav som ställs på dig som låntagare utöver detta lite grann, beroende på vem du ansöker om lånet av, så det kan vara en god ide att bekanta sig med de krav som långivaren beskriver, t.ex. på sin hemsida, innan man skickar in en ansökan till dem.

Det är inte heller alltid säkert att man kan låna hur mycket som helst av dessa banker, vilket gör att vi främst rekommenderar att låna av dem för dem som ändå inte behöver låna några väldigt stora belopp.

Hittar du en långivare som inte tillhör de allra mest liberala, men inte heller de mest strikta långivarna i vårt land, kan det även hjälpa att ansöka om lånet tillsammans med en medlåntagare som inte har en betalningsanmärkning, eftersom de då har en ”bättre betalare” att förlita sig på när det gäller återbetalningen av lånet. I regel är det bäst att välja att göra detta om man har en make, maka, sambo eller särbo som man ändå tänkt använda pengarna man lånar tillsammans med, annars kan det vara svårt att övertala folk att stå med på lånet.